23 Şubat 2011 Çarşamba

Tuzda Balık

Malzemeler


İrice balık ( Kefal, Levrek, Çupra)
3 yumurta akı
1.5 kg kaya tuzu yada normal tuz
Limon
Defne yaprağı


Yapılışı

Tuz, Yumurta akı ve çok az su su ile harç hazırlanır. Daha sonra tepsiye tuz yayılır. Pulları alınmadan temizlenmiş balık yerleştirilir. Balığın içine limon dilimleri ve defne yaprağı konur. Bizim evde defne yaprağı kalmamış bu nedenle dere otu koydum. Daha sonra bslığın üstüde tuzla kaplanır. Balığın ağzı kurdan aracılığı ile Açık tutulur. Daha önceden ısıtılmış fırına verilir. Balığınız büyükdükçe pişme süresi uzatılır fırının dercesi azaltılır.



Afiyet Olsun.....



06 Eylül 2010 Pazartesi, 18:53 tarihinde Hanife Salman tarafından eklendi

(Facebook'a kayıt tarihidir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder