23 Şubat 2011 Çarşamba

Bugün sofranızda değişiklik yapın...

Kabuklu Midye Salatası

Malzemeler

20 adet kabuklu midye
2 çay bardagi zeytinyagı
1 adet limon
Yarim demet maydanoz
Tuz,karabiber (tercihen beyaz karabiber)

Yapılışı

Midyelerin kabuklarini iyice kaziyarak ve sakallarini alarak temizleyiniz.Daha sonra yayvan bir tencereye yerlestirip kisik ateste suyunu çekene kadar pisiriniz.Midye çok su salacaktir,o yüzden su koymaniza gerek yoktur.Isiyi görünce midyeler kendiliginden açilir.Ust kabuklari (içinde kalan midye eti olursa onlari diger kabuk içine siyirabilirsiniz) alip atiniz.Midyeler haslanirken,bir yandan maydanoz(ince kiyilmis olacak),zeytinyag,limon,tuz ve karabiberi koyulasana kadar bir çatalla çirpin.Karisimi atesi söndürüp, midyelerin üzerine gezdirerek dökün ve tencerenin kapagini kapatip sogumaya birakin.Soguduktan sonra kabuklu midyeleri güzelce servis tabagina dizip,tencerede kalan sosuda üzerine dökünüz.


Afiyet olsun...



14 Kasım 2010 Pazar, 23:04 tarihinde Hanife Salman tarafından eklend
(Facebook'a kayıt tarihidir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder