23 Şubat 2011 Çarşamba

Kalamar Dolması

Malzemeler:
1 kg kalamar tüp
200 gr kerevit(çim çim)
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar
4 adet çarliston biber
3 adet orta boy domates
1 demet maydanoz
1 çay bardağı az pişirilmiş pirinç
2 orta boy soğan yağda hafif kızartılmış (çiğ kalmasını engellemek için)

Kalamarların terbiyesi: 2-3 saat önceden 4 çay kaşığı karbonat, 2 limonun suyu, 4 çay kaşığı şeker bi kapta karıştırılır. İçine kalamarlar atılır ve bir müddet dolapta bekletilir.

Yapılışı:Maydanoz ince ince doğranır. Domatesler küp küp, biberlerde küçük küçük kıyılır. Bir kapta krevit dışındaki tüm malzemeler karıştırılır. Tuz ve karabiber eklenir. Daha sonra kalamarlara harç doldurulur. En üste kerevit yerleştirilir ve kalamarın ağzı kürdan yardımıyla kapatılır. Fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine bol zeytinyağı dökülür ve Fırına verilir.Yaklaşık 45 dk pişirilir.


Afiyet Olsun....

01 Eylül 2010 Çarşamba, 01:07 tarihinde Hanife Salman tarafından eklendi
(Facebook'a kayıt tarihidir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder